top of page

Farmacologie

Kambo bevat neuro- en bioactieve peptiden, kleine eiwitachtige moleculen die door de neuronen worden gebruikt om met elkaar te communiceren. Deze neuronale signaalmoleculen zijn betrokken bij een breed scala aan hersenfuncties, waaronder pijnbeheersing, voedselinname, metabolisme, slaap, sociaal gedrag, voortplanting, leren, geheugen...

Adenoreguline: antimicrobieel peptide dat effecten heeft aangetoond tegen draadschimmels, evenals een breed spectrum van pathogene micro-organismen. (Doodt kankercellen)

Bombesin: stimuleert de afgifte van gastrine en pancreasenzymen en veroorzaakt samentrekking van de galblaas. Het reguleert ook de eetlust, de bloedsuikerspiegel, de hartfunctie en de maagzuurgraad. (Lever, maag en galblaas reinigen)

Delorfine: een hepta-peptide met de hoogste affiniteit en de meest selectieve natuurlijk voorkomende opioïde receptor die bekend is met een doorgaans hoge penetratiegraad van de bloed-hersenbarrière. (verslavingsbehandeling)

Dermorfine: natuurlijke opioïde die zich bindt aan mu-type opioïdereceptoren die krachtige depressieve en pijnstillende effecten hebben. Het is 30-40x effectiever dan morfine, maar veroorzaakt geen tolerantie of verslaving (pijnbestrijding)

Dermaseptine: krachtig antimicrobieel middel dat vecht tegen bacteriën, gisten, protozoa, omhulde virussen en verschillende draadschimmels die verantwoordelijk zijn voor ernstige infecties, zoals aids en andere immunosuppressiva. (Boost immuunsysteem)

Neurokinine: het is bekend dat het meerdere functies heeft, waaronder temperatuurregeling en voortplanting bij vrouwen.

Phyllocaeruleïne: een polypeptide dat een sterk effect heeft op de gladde spier van het maagdarmkanaal door de beweeglijkheid, galstroom, pancreas- en maagsecretie te stimuleren. Het bemiddelt ook analgetische effecten in het centrale zenuwstelsel. (Dit is de peptide dat zuivering aanmoedigt)

Fyllokinine: phyllomedusine en phyllokinine werken synergetisch samen om je bloedvaten te verwijden en je spieren te ontspannen, terwijl ze tegelijkertijd de feel-good chemicaliën van dopamine en serotonine activeren.

Phyllolitorin: nona-peptide dat lijkt op bombesin, stimuleert reiniging en zuivering.

Phyllomedusine: aangetoond dat het de functies van dopamine, serotonine en andere neurotransmitters stimuleert en opnieuw kalibreert.

Preprotachykinine: de effecten die deze peptiden hebben op het menselijk brein openen behandelingen voor depressie, beroerte, de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

Ranatachykinine: activeert receptoren om pijnverlagende effecten te hebben.

Sauvagine: interageert met de hypofyse-bijnieras en corticotropine-afgevende receptoren om stress, angst, depressie en verslavend gedrag te helpen verlichten.

Tachykinine: waarvan bekend is dat het meerdere functies heeft door spiercontractie te induceren, waaronder baarmoederfunctie, darmfunctie en hormoonbalans.

Tryptofylline: de biologische effecten ervan houden verband met de samentrekking van gladde spieren die de speekselklieren, traanbuisjes, darmen en verwijding van bloedvaten aantasten en helpen om diepe gifstoffen te spoelen.

Urechistachykinine: Aangetoond antimicrobiële effecten op cellulair niveau, waaronder het afbreken van de wanden van candida albicans en het remmen van de groei van Staphylococcus aureus en E. coli.

 

 

 

 

bottom of page