top of page

Het geheim om beter te slapen.

Slapen is niet iets dat enkel bepaalt of je moe of alert bent. Slaap is een essentiële functie waarmee je lichaam en geest kunnen opladen, waardoor je fris en alert wakker wordt. Gezonde slaap helpt het lichaam gezond en vrij van ziekten te houden. Zonder voldoende slaap kunnen de hersenen niet goed functioneren. Dit kan je vermogen om je te concentreren, helder te denken en herinneringen te verwerken verzwakken. De meeste volwassenen hebben tussen de zeven en negen uur nachtrust nodig. Werkschema's, stress, een slechte slaapkameromgeving en medische aandoeningen kunnen allemaal voorkomen dat we genoeg slaap hebben. Een gezond dieet en gewoonten kunnen helpen om elke nacht voldoende slaap te garanderen.


Dus hoe belangrijk is slaap eigenlijk?

Laten we eens kijken naar de langetermijneffecten van het niet krijgen van de juiste slaap.

  • Zonder goede slaap kunnen de hersenen niet goed herstellen. Dit kan zich uiten in vergeetachtigheid, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, depressie,...

  • Onze stressniveaus beïnvloeden onze slaap. Stress is onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Sommige stress is gezonde stress en andere niet. Wanneer de ongezonde stress niet onder controle wordt gehouden, creëert dit fysieke en mentale ziekten. Stress put onze energie uit, berooft de hersenen en de organen van de nodige stoffen. Dat is de reden waarom in stressvolle situaties ons vermogen om na te denken aanzienlijk afneemt en we ons moe en lui voelen. Hierdoor zijn we niet in staat om goed te analyseren en raken we in de war tussen wat belangrijk is en wat niet.

  • Statistieken tonen aan dat het hebben van minder dan 6 uur slaap op een continue basis ervoor zorgt dat je meer kans hebt op hartaandoeningen en het krijgen van een beroerte.

  • Te weinig slaap beïnvloedt je gewicht omdat je metabolisme niet goed zal functioneren.

  • Studies hebben aangetoond dat wanneer je slaapgebrek hebt, je immuunsysteem zwakker is. Dit belemmert de genezing en het herstel van het lichaam, met ziekte tot gevolg.


Slaap is de gouden ketting die gezondheid en ons lichaam met elkaar verbindt. - Thomas Dekker -


Een goede slaap hebben, is dus wel degelijk van groot belang. Daarom heb ik een complete yoga nidra videoserie ontwikkeld om je te helpen gemakkelijk in slaap te vallen en een diepe goede nachtrust te hebben. Het programma bestaat uit 3 uur super zachte oefeningen, opgedeeld in 6 video's: geleide meditatie, ademwerk, yin en restorative yoga, gezichtsyoga.

Naast het verbeteren van de slaap heeft het nog veel andere voordelen:

  • Verjongt het lichaam. Het lichaam komt in een modus van diepe ontspanning. Regelmatige oefening helpt het lichaam om in diepe staten van genezing en verjonging te gaan. De lichaamsfuncties worden minimaal, het metabolisme vertraagt en de hormonale functie neemt toe. Daar krijgt het lichaam de kans om gifstoffen uit het systeem af te voeren.

  • Vermindert stress. Soms hebben we onderdrukte emoties die constante stress in het lichaam en de geest veroorzaken. Met de regelmatige beoefening van Yoga Nidra kun je je langzaam bewust worden van je onderbewustzijn kan je leren deze zorgen/emoties los te laten.

  • Verbetert de concentratie. Tijdens Yoga Nidra oefen je om gefocust te blijven op de instructies van de docent en het bewustzijn naar de verschillende lichaamsdelen en sensaties te verplaatsen. In het begin blijft de geest afdwalen, maar terwijl je de instructies probeert op te volgen, blijf je de geest terugbrengen naar het lichaam. Langzaam, met regelmatige oefening, kun je steeds langer bij de instructies blijven en begint de geest steeds minder afgeleid te zijn.

  • Verbetert het geheugen. Met de beoefening van Yoga Nidra verbeter je je vermogen om aandachtig te zijn, om je te concentreren, om je geheugen te verbeteren. Naarmate je onderbewustzijn zich ontdoet van onnodige bagage en informatie-overload, maak je mentale ruimte vrij en wordt je onderbewustzijn actiever en duidelijker.

  • Reguleert het zenuwstelsel. Met Yoga Nidra activeren we het parasympatische zenuwstelsel. We werken aan het onderbewuste om stress los te laten en in een vredige en aanwezige staat te blijven. Het zal de regulering en reactie van het zenuwstelsel verbeteren.


Samengevat

Yoga Nidra is een subtiele, maar zeer krachtige oefening die je kan helpen omgaan met dagelijkse stress en triggers. Maar het kan je zoveel meer genezing en groei bieden, want het heeft potentieel om diepgewortelde trauma's los te laten en je bewustzijn naar je meest authentieke zelf te leiden. Je zal een dieper gevoel van vrede ervaren en je opnieuw dieper met jezelf verbinden. De beoefening van Yoga Nidra leidt je naar een harmonieus en rustgevend leven.


Koop deze reeks en krijg een jaar lang onbeperkte toegang tot alle 6 video’s.

20% korting geldig tot 31/07/22

44 euro ipv 55 euro

Klik hier voor meer info.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page