top of page

Moeten vrouwen sterk zijn?

Vandaag is het Internationale vrouwendag. Sociale media explodeert met berichten over vrouwen die sterk zijn. Waarom moeten vrouwen sterke krijgers zijn die de kracht van een man moeten hebben?

Veel vrouwen verliezen zichzelf in een poging om gelijke tred te houden met de door mannen gedomineerde werkplek en de new-age benaderingen van dating en relaties. Vrouwen hebben om verschillende redenen de neiging om mannelijke of harde energie te gebruiken om te overleven of te slagen, en als gevolg daarvan zijn ze niet alleen uitgeput, maar worden ze ook hard.

Veel vrouwen zijn misleid over hun zachtheid, met de overtuiging dat het gelijk staat aan zwakte en volgzaamheid. Wanneer er eigenlijk een grote kracht zit in de onweerstaanbare zachtheid van vrouwelijkheid. Hoewel een vrouw weet hoe ze moet toegeven en zich moet overgeven wanneer dat nodig is, kan een zachte vrouw een roedel wolven leiden en niet worden opgemerkt. Bovendien heeft ze de charme om anderen te laten denken dat ze echt leidend zijn, terwijl ze toch zacht en liefdevol worden geleid.

Wat de wereld op dit moment echt nodig heeft, is barmhartige genezing en empathische vereniging, geen bruut, uitbuitend gebruik van macht geactiveerd door een afgescheiden bewustzijn dat probeert te domineren en disconnectie met de natuur promoot.

The sacred feminine is diep voedend, zacht, instinctief, belichaamd, zelfbewust, immanent en mysterieus. Vrouwen én mannen moeten leren zich kwetsbaar opstellen, authentiek verzachten, zodat de diepere lagen voorbij de weerstand kunnen worden gezien en geheeld.

Ontdek wat je lichtheid, gemak, schoonheid en vreugde brengt. Ontwikkel een meer zorgzame relatie met jezelf, je lichaam.

Vraag jezelf en anderen af wat je voelt in plaats van wat je denkt.

Verzacht en heb lief.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page