top of page

Wees niet normaal, wees jezelf.

'Normaal gedrag' kan worden gedefinieerd als elk gedrag dat in overeenstemming is met sociale normen, die de verwachte of typische patronen van menselijk gedrag in een bepaalde samenleving zijn.

Je zult misschien nooit het buitengewone bereiken zolang je ervoor kiest om gewoon te blijven. Normaal betekent over het algemeen niet stretchen van grenzen. Normaal betekent meestal niet dat je buiten de gebaande paden denkt. Normaal betekent meestal niet het bereiken van grootsheid.


Mensen willen over het algemeen geaccepteerd worden. Voor velen betekent dit dat ze zich bij de menigte moeten aansluiten. Om dat te doen, kun je druk voelen om op een bepaalde manier te denken en te gedragen.

Het probleem is dat wanneer je zo hard je best doet om te zijn wat iemand anders normaal vindt, je een deel van jezelf kunt verliezen in het proces. Streven naar normaliteit kan de angst om te falen vergroten, terwijl het de creativiteit vermindert. Nieuwsgierig en creatief zijn vereist risico's nemen. Je zorgen maken over het voldoen aan een niet-bestaande standaard legt de nadruk van een persoon op de uitkomst in plaats van op het proces.


Het focussen op de uitkomst en het zoeken naar externe acceptatie zal je waarschijnlijk niet helpen om je voldaan te voelen. Je hebt meer kans om echt geluk te vinden door zelfacceptatie. In plaats van te proberen andere mensen van je te laten houden, probeer je van jezelf te houden.


Wees niet normaal, wees jezelf.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page